Red Bull Crashed Ice Yokohama

Kauden ensimmäinen alamäkiluistelukilpailu käytiin 8-9.12 Japanissa.  Yokohamassa käyty Red Bull Crashed Ice osakilpailu toi tähän astisen uran parhaan sijoituksen (4). Kolmas sija jäi vajaa viiden sentin päähän. Kilpailun vei nimiiinsä USA:n Cameron Naasz. 

 

Koko Japanin reissu oli todella huikee. Saavuttiin Tokioon kisaa edeltävänä viikonloppuna ja kiersimme siellä eri nähtävyyksiä ja paikkoja tiistaihin asti. Tiistaina matkasimme kilpailupaikalle Yokohamaan ja kävimme tarkastamassa rataa. Tuona päivänä oli 25 astetta lämmintä. Jäästä lähti rakentajan kertoman mukaan tuolloin viisi senttiä. Tämän jälkeen saapunut rankkasade ei helpottanut kilpailunjärjestäjien ongelmia.

Torstaina kilpailupaikalla pidetty ensimmäinen briiffi toi mielenkiintoisia uutisia kaikille luistelijoille. “Jään kanssa on ollut todella paljon ongelmia joten aikalaskut pidetään tänään.” Saimme yhden harjoituslaskun, jonka perään laskimme kaksi aikalaskua. Rata tuntui alusta asti itselle todella hyvältä ja laskut sujuivat hyvin. Ensimmäisellä aikalaskuillani luistelin pohja-ajan, mutta minun perääni aikalaskuun lähtenyt Naasz kuitenkin kiilasi hieman ohi. Toisella kierroksella luistelin Naaszin ajan ohi, mutta hän tuli jälleen ohi. Naasz luisteli 0.11 nopeamman ajan kuin minä. Itselle jäi aikalaskuista toinen sija ja oli hieno huomata, että valmistautuminen on sujunut hyvin.

Lauantaiaamu alkoi briiffillä klo 5:45 ja jäälle päästiin klo 6:00. Saimme aamulla kaksi harjoituslaskua illan kisaa varten. Yhteensä siis viisi laskua ennen kilpailulaskua. Yleensä se määrä on luisteltu ennen perjantaiaamun harjoituksia, joita nyt ei edes ollut. Itseäni se ei kuitenkaan haitannut yhtään vaan itseluottamusta oli todella paljon illan kilpailuun.

Kilpailu sujui todella hyvin ja oma luistelu tuntui kevyeltä. Voitin finaalia ennen kaikki hiitit ja lähdinkin finaaliin hyvällä fiiliksellä. Lähtösuoran kamppailussa taisteltiin kovempaa kuin aiemmissa laskuissa ja kaatuminen oli ensimmäisessä hypyssä lähellä. Sain kuitenkin pidettyä tasapainoni hypyn jälkeen. Sain laskea porukan takana rauhassa ja päätin pistää kaikki voimat viimeiselle suoralle. Loppukirillä sain porukkaa kiinni ja kolmossija jäi vajaa viiden sentin päähän. Kisasta jäi silti todella hyvä fiilis ja ensimmäinen miesten finaali isossa kilpailussa toi jälleen lisää uskoa ja itseluottamusta seuraaviin kilpailuihin.

Seuraava kilpailu luistellaan Itävallan, Judenburgissa 5.1.2019. Kyseinen osakilpailu on ATSX250 kilpailu, josta voittajalle tarjolla 250 pistettä.